.



AJDOVA KAŠA Z ZELENJAVO

Recept  - Ajdovo kašo operemo pod tekočo vodo in  vsujemo v slan krop. Tukaj se kuha od 5 – 10 minut, da se primerno zmehča.

ajdova kaša

Čebulo narežemo, na drobno, jo prepražimo ali zdušimo. Zraven dodamo mlad korenček, grah, česen, peteršiljevo travo in vse skupaj dušimo do mehkega. Dodamo začimbe, navedene na spisku zgoraj. Čisto na koncu dodamo kurkumo in malo rdeče paprike.

Primešamo odcejeno in skuhano ajdovo kašo in vse skupaj zmešamo. Malo pustimo, da se okusi premešajo in postrežemo na velikem krožniku. Tokrat sem na krožnik dodal svež drobnjak, redkvico, peteršiljevo travo, timijan. Kajti tudi naše oči ‘ jedo’.

Sestavine :

.
 ajdova kaša
 grah
 korenček
 čebula ( rdeča, bela, rumena, 3-4,)
 česen ( 3-4 stroke )
 materina dušica
 črna meta
 kurkuma
 rdeča paprika ( sladka – mleta )
 sol
 poper ( sveže mleti )
 svež peteršilj ( korenina in trava )
 olivno olje
 timijan
 drobnjak

Dober tek Branko – AleBra
Vsi recepti so preizkušeni in avtorsko delo pod psevdonimom AleBra, tudi fotografije….
Iz 1. izdaje veganskih receptov.

Knjižico je moč naročiti po ceni 7 EUR na tel. št. 040 773-177, dostava po pošti ali pri avtorju
osebno, za člane “Združenja za preprosto in naravno življenje Maribor” je na razpolago po
promocijski ceni 6 EUR. Plačilo je možno tudi v obliki donacije na račun združenja pri Delavski
hranilnici IBAN SI56 6100 0000 3499 913

 

 

 

 

 

Komentiraj objavo