.



KO ZADIŠI PO ŠPARGLJIH

ZAKAJ ŠPARGLJI? 

Šparglji niso le okusni, temveč so odlični diuretiki, ki odplavijo tudi marsikateri ledvični kamen. In to še ni vse.

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Njihova sezona, ki se začne z aprilom in traja vse do sredine junija, vrhunec pa doseže ravno okoli prvomajskih praznikov, letos malce kasni, pravijo poznavalci. Sicer so šparglji zelo zdravo živilo, ki naj bi pomagalo pri mnogih tegobah in učinkovito izboljševalo celo moško spolno moč.

To so vedeli že stari Rimljani, ki so slastne šparglje cenili kot aristokratsko jed. Hipokrat (400 let pr.n.š.) jih prvič omenja kot zdravilno rastlino. V 1. stol.n.š. so špargelj priporočali pri ledvičnih obolenjih, priporočali pa so tudi nošnjo špargljevega amuleta, ki naj bi preprečil nezaželeno nosečnost. Po drugi strani pa je špargelj že takrat veljal za afrodiziak in vsaka nevesta je pred poroko dobila venček iz špargljev.

 

šparglji

šparglji, foto: Simply Recipes

 

Oglasno sporočilo

TEMATSKA KOSILA V A LA CARTE RESTAVRACIJI SOFIJA V RIMSKIH TERMAH

Vabljeni na nedeljsko kosilo, 18. maja, med 12. in 15. uro. Razvajali vas bomo z odličnimi specialitetami iz špargljev.
Prvim 30-im, ki boste kosilo rezervirali, podarimo vstopnico za celodnevno kopanje, ki jo lahko izkoristite vse dni v tednu do konca leta 2014!

 

TEMATSKA KOSILA V A LA CARTE RESTAVRACIJI SOFIJA V RIMSKIH TERMAH

 

Več informacij na : http://rimske-terme.si/default.asp?mID=sl&pID=a-la-carte-restavracija-sofija

 

 

Komentiraj objavo