Zdrav zajtrk nam pomaga, da ostanemo zdravi in srečni
Študija z univerze v Cardiff-u je pokazala, da so ljudje, ki redno zajtrkujejo, bolj redko prehlajeni ali zbolijo za gripo.
V študiji na univerzi v Bristol-u so preiskovali zajtrkovalne navade 126 prostovoljcev, starih med 20 in 79 let. Rezultati so pokazali, da imajo jedci zajtrka bolj zdrav način življenja. Tisti, ki so zajtrkovali vsak dan, so bili manj depresivni, manj so bili v čustveni stiski in so imeli nižjo zaznano raven stresa v primerjavi s tistimi, ki so preskočili prvi obrok dneva.
Sendvič z mandljevim maslom, rozinami in sadno mleko
Čas priprave: 1 minuta
- 2 žlici mandljevega masla
- 50 g posnete skute
- 5 hrustljavih rezin iz 4 žit
- 1 žlica rozin
- 1 plastenka nemastnega sadnega mleka (330 ml)
Mandljevo maslo zmešajte s skuto in razmažite po žitnih rezinah. Potresite z rozinami in pomalicajte skupaj z mlečnim napitkom.
Prednosti: Polnozrnate rezine pomagajo zniževati holesterol in krvni tlak, hkrati pa izboljšujejo telesno pretvorbo glukoze in tvorbo inzulina. Od slednjih dveh imate lahko le koristi: zmanjšanje tveganja, da bi postali diabetik.
Dober tek Vam želi ekipa Vitafita.
Nedavni Komentarji