.



Pilates – vrhunska metoda za preoblikovanje telesa


Bodifit društvo – pravi naslov za preoblikovanje telesa

»Po 10 urah vadbe boste občutili razliko.

Po 20 jo boste videli.

In po 30 boste imeli novo telo.«

Smo pritegnili vašo pozornost? Bi podpisali takšno pogodbo? To obljubo je v začetku prejšnjega stoletja svojim vadečim dal Joseph Pilates, oče vadbe, ki jo je sam poimenoval kontrologija, danes pa jo poznamo kot pilates, ki je že desetletja na vrhu svetovne lestvice popularnih vadbenih zvrsti.

Kaj torej je pilates?

Je celostna »body and mind« vadba, ki poskrbi za naše telo in duha obenem. To ni »navadna telovadba«, ampak serija zelo preciznih in nadzorovanih gibov, ki temeljito razgibajo telo, krepijo mišice in povečujejo gibljivost sklepov. Pomemben del vadbe predstavljata tehnika dihanja in obvladovanje posameznih mišic telesa ob popolni koncentraciji pri izvajanju posameznih vaj. Priporoča se kot samostojna vadba ali kot komplementarna vadba vsem ostalim (bolj aerobnim) športom.




Bodifit-pilates

Bodifit-pilates




Ali ste vedeli …

… da lahko pilates pripomore k bolj ploskemu trebuhu? Pri pilatesu vseskozi ciljamo na aktivacijo globokih mišic trupa in mišic medeničnega dna. Nekatere od teh potekajo kot »steznik« okrog pasu in z njihovo krepitvijo dosežemo, da je vse močnejši, v pasu pa postanemo nekoliko ožji.

… da pilates pomaga pri hujšanju? S pilatesom krepimo prav vse mišice telesa. Mišice so največji porabnik energije in z njihovo krepitvijo se poraba energije poveča ne samo med gibanjem, temveč tudi v mirovanju.« Pilates je edinstvena oblika vadbe, ki spreminja obliko telesa. Po približno mesecu  redne vadbe pilatesa opazimo, da se počutimo drugače v svojih starih oblačilih: v pasu smo bolj vitki, hlače postanejo bolj ohlapne v bokih, roke in noge so lepše oblikovane.

… da je pilates zelo primeren tudi za starejše, za osebe z bolečinami v hrbtenici in za ljudi v času rehabilitacije po poškodbah? Osteoporoza, šibkost mišic medeničnega dna, vsesplošna mišična slabost, bolečine v hrbtenici in sklepih, težave z ravnotežjem –  so težave, ki pogosto pestijo starejše. Pilates ugodno vpliva prav na vsako od omenjenih težav, saj pomaga pri večanju oz. ohranjanju kostne gostote, krepi mišice medeničnega dna in s tem lajša težave z inkontinenco, krepi mišice in jih dela bolj prožne ter preko različnih mehanizmov blaži in odpravlja bolečine v hrbtenici.

Če se želite ponašati z bolj ploskim trebuhom in ožjim pasom, odpraviti bolečine v križu ali se preprosto dobro razgibati in okrepiti celotno telo, oblecite trenirko (športnih copat ne potrebujete), vzemite brisačo in pridite v Maribor, kjer je društvo Bodifit lani odprlo prvi pilates center na širšem Štajerskem. Na voljo so enake zvrsti pilatesa kot v svetu: z uporabo pripomočkov (žog, obročev, valjev in ravnotežnih blazin) popestrimo vadbene ure in včasih dodamo elemente joge. Vadili boste s certificiranimi inštruktorji po metodi londonskega Pilates Institute-a in Fitnes zveze Slovenije.




Bodifit-pilates

Bodifit-pilates




Več informacij lahko dobite na www.bodifit.net ali na recepcijah fitnesov:

Fitnes Bodifit Studenci

Na Poljanah 20

2000 Maribor

031 222 862


Fitnes Bodifit Fontana

Koroška cesta

2000 Maribor 172

040 812 952

Komentiraj objavo