.



Poletne osvežitve – Stročji fižol z dišavnicami

Ljubezen do zelenjave je v vseh nas. Lahko rečemo celo da nam je prirojena. In vsi dobro vemo da je zelenjava zelo zdrava. To so nam govorili naši starši, nam trobili profesorji v šoli  in na fakulteti, zdravniki…

In veste kaj, prav so imeli…

Na našem portalu smo se odločili da vam mogoče svetujemo s kakšnim dobrim receptom za pripravo najrazličnejših vrst solat in tu je prvi izmed namigov. Vsekakor bomo z veseljem objavili tudi kakšen vaš recept ([email protected]).

Stročji fižol z dišavnicam

Sestavine:

60 dag stročjega fižola,

30 dag paradižnika,

2 stroka česna,

3 žlice balzamičnega kisa,

20 dag sira brie,

po nekaj vejic krebuljice, peteršilja, bazilike in koriandra,

sol, poper

Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo. Paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo.

Peteršilj, krebuljico, baziliko in koriander drobno nasekljamo in zmešamo z nekaj žlicami olivnega olja. Odcejen stročji fižol zmešamo s paradižnikom in zeliščno polivko. Potresemo s na kocke narezanim brijem ter postrežemo.

2 Komentarjev

  1. sabina says:

    zna bit dobro, mama bo to pripravila

  2. vesna says:

    hihihihi…velja Sabina :)

Komentiraj objavo